Tevékenységeink

Tevékenységeink

Minden ami csomagolás!

Csomagolás tervezés

Amikor új terméket tervezel piacra bocsájtani, érdemes végiggondolni, hogy mennyiségi eladáskor a raktározási és szállítási költségeket minimalizálni a csomagolt áru raklapkiosztásával lehet.

Ezért hozd el, vagy küld el a csomagolásra váró terméket, vagy méretezett rajzát.

A doboz megtervezéséhez és árajánlat készítéshez a méreteken kívül tudnunk kell, a tömeget, a kartononkénti darabszámot, a termék terhelhetőségét.

A termék -sajátosságához formát a Fefco katalógusból, -tömegéhez alapanyagot beszállítóink anyagminőségei közül választunk. Miután digitálisan létrehoztuk a tervet ( kiterített vázrajzát) és elvégeztük a szükséges kiegészítéseket, megírjuk árajánlatunkat, melynek elfogadása után elkészítjük  a fizikai mintát.


Minta doboz készítés

Az elkészült tervet behívjuk digitális vágógépünkbe, és a tervezés során kiválasztott alapanyagból kivágjuk a mintát.

Belepróbáljuk a terméket, ha szükséges módosítjuk vagy újragondoljuk a tervet, új mintát készítünk. Mindaddig, míg eljutunk a megoldásig.
Terméked a csomagolásával együtt bemutathatod, és terhelési tesztnek alávetheted.

Jóváhagyást követően igényed szerint grafikát tervezhetünk a csomagolásra, árajánlatunk alapján várjuk a megrendelést, hogy előkészíthessük a gyártást.


Grafikai tervezés

Az elfogadott minta vázrajzára digitális grafikai tervet készítünk.
Elképzeléseidet flexografikus vagy ofszet nyomtatásra optimalizáljuk.

A grafikai tervet digitális formában bemutathatod, jóváhagyhatod.
Jóváhagyást követően árajánlatunk alapján várjuk a megrendelést, hogy előkészíthessük a gyártást.


Nyomtatás

A nyomtatást házon belül flexonyomó gépeinkkel végezzük.
A nyomtatáshoz nyomóformát (klisét) kell készíttetünk a grafikai terv alapján.
Alapanyagaink fehér vagy barna fedőréteggel rendelhetők, melyekre két, illetve három direkt színnel nyomtatunk.
Nyomtatáshoz vízbázisú festéket, hígításhoz, elmosáshoz vizet használunk.


Ív kasírozás

Termékek egyenkénti vagy nagyobb értékű áru (pl.elektronikai termékek, prémium borok, italok, kézműves termékek) csomagolásához ofszett nyomott kasírozott csomagoló eszközre lehet szükség, mert egy fényképminőségű grafika jobban felkelti a vásárló figyelmét.

Partner nyomdáinktól megvásároljuk az egyedi nyomtatással elkészített kasíríveket. Felületük fényes, matt vagy formalakkal, illetve fényes vagy matt fóliával ellátva rendelhető.

Az íveket kasírozó géppel vizes diszperziós ragasztó segítségével egyesítjük a hullámkarton ívekkel. Az elkészült íveket 24-48 órán át pihentetjük a további feldolgozás előtt. A kasírozott ívekből általában sík kimetszett dobozokat készítünk.


Sík kimetszés

A hullámkarton csomagoló eszközök, anyagok jelentős részét síkkimetszéssel gyártjuk hengerstanc vagy automata kimetsző gépeinkkel. A kimetszéshez kimetsző szerszámot kell készíttetni az elfogadott terv vagy minta alapján. E technológiával, változatos formákat, lekerekítéseket, ablak kivágásokat, belső betéteket, és biztonsági füleket lehet kialakítani a kimetsző szerszámnak köszönhetően.

Automata kimetsző gépünk egy három szín nyomtatására képes flexo nyomógéppel van ellátva, így egy műveletben történik a nyomtatás-kimetszés.

A nyomda nélküli kimetsző gépünkkel nyomatlan, előnyomott vagy kasírozott íveket dolgozunk fel.

Mindkét kimetsző gépen a kimetszés után kitörő egység található, mely eltávolítja az eselékeket, majd a kirakó egységben gyűlnek össze a kimetszett termékek, és előre beállított köteg darabszámmal kerülnek ki a rendszerből.

Doboz típus függvénye, hogy a kimetszett termék már végterméknek tekinthető-e, – ez esetben a következő lépés a kötegelés csomagolás-, vagy igényel további kiegészítő műveleteket, pl. ablak kialakítást, gerinc vagy fenék ragasztást.


Ragasztás

Sík kimetszést követően kerül sor, ha a doboz kivitele igényli a gerinc és fenékragasztás.

E műveletet kompakt három ponton ragasztani képes félautomata ragasztó-hajtogató géppel végezzük.

Karos kényszerpályán haladva történik az összetett hajtogatási művelet.
Ragasztó anyagként vizes diszperziós ragasztót használunk.


Együtemű dobozgyártás

A hullámkarton csomagolóeszközök másik fontos csoportját a merőleges megmunkálással előállítható (pl. FEFCO 0200, 0201, 0203, 0204, 0205) dobozok  alkotják.

E típusú dobozokhoz in-line doboz gyártó gépsorunkat használjuk. Egy menetben két színnel nyomtatunk, réseléssel adjuk meg a formát, majd rotációs kimetszett hord fület, szellőző nyílásokat vagy feltépő perforációt alakítunk ki.

Hevederes kényszerpályás hajtogató egységen áthaladva válnak kész dobozzá az ívek.

Kötegelve, vagy anélkül kerülnek raklapozásra.


Ha felkeltettük az érdeklődését vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolat