Sík kimetszés

A hullámkarton csomagoló eszközök, anyagok jelentős részét síkkimetszéssel gyártjuk hengerstanc vagy automata kimetsző gépeinkkel. A kimetszéshez kimetsző szerszámot kell készíttetni az elfogadott terv vagy minta alapján. E technológiával, változatos formákat, lekerekítéseket, ablak kivágásokat, belső betéteket, és biztonsági füleket lehet kialakítani a kimetsző szerszámnak köszönhetően.

Automata kimetsző gépünk egy három szín nyomtatására képes flexo nyomógéppel van ellátva, így egy műveletben történik a nyomtatás-kimetszés. A nyomda nélküli kimetsző gépünkkel nyomatlan, előnyomott vagy kasírozott íveket dolgozunk fel. Mindkét kimetsző gépen a kimetszés után kitörő egység található, mely eltávolítja az eselékeket, majd a kirakó egységben gyűlnek össze a kimetszett termékek, és előre beállított köteg darabszámmal kerülnek ki a rendszerből.

Doboz típus függvénye, hogy a kimetszett termék már végterméknek tekinthető-e, – ez esetben a következő lépés a kötegelés csomagolás-, vagy igényel további kiegészítő műveleteket, pl. ablak kialakítást, gerinc vagy fenék ragasztást.